חידון חוקים 1

פורום זה מיועד למארגנים, שופטים, מתנדבים בטורנירים, ולכל המתעניינים בנושאים הללו.

מנהל: sliver

פרסם תגובה
סמל אישי של המשתמש
sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5939
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
יצירת קשר:

חידון חוקים 1

הודעה על ידי sliver » 15/12/2013 , 16:13

מידי יום ראשון יתפרסם בפורום זה חידון חוקים נושא פרסים. כל מי שיענה נכונה במשך 3 הימים מפרסום החידון יכנס להגרלה של שני זיכויים של 5$ לאתר mtgmadness.

ההשתתפות בחידון פתוחה לכולם תחת המגבלות הבאות:
  • כאמור ההשתתפות פתוחה בפני כל הגולשים. אין צורך להיות פעיל בצוות של טורנירים לשם כך.
  • את התשובות יש לכתוב אך ורק כהודעת תגובה. מותרת תשובה אחת בלבד לכל אדם.
  • התשובה שהוגשה היא סופית. הודעות ערוכות לא יחשבו לצורך ההגרלה.
  • החידון בוחן את הידע שלכם. אל תשאלו את השאלה בפורום חוקים, או במקומות אחרים באינטרנט. זה כן בסדר לנסות ולחפש תשובות.
הזוכה יקבע באקראי. סיכויי זכיה גדולים יותר ינתנו:
  • לראשון שענה תשובה נכונה.
  • למי שענה את התשובה הנכונה המפורטת ביותר. תשובה מפורטת היא כזאת שמפנה למקורות המידע הרשמיים הרלוונטיים הנחוצים ולא מעבר. דוגמאות להפניה: [CR 502.36] , [MTR 2.8].
  • למי שלא זכה בעבר.
שמות הזוכים יפורסמו בתום החידון, והזוכים יקבלו את קוד הזיכוי בהודעה פרטית.

הקטע הנ"ל רשום בחוקי הפורום ומתפרסם כאן באופן חד פעמי מכיוון שזו החידה הראשונה.
וללא שהיות נוספות - החידה:

אתה (או את) שומע קריאת "שופט!" ומגיע לשולחן הרלוונטי.
בצד אחד של שדה הקרב אתה רואה את [card]Thassa, God of the Sea[/card], ובצד השני של שדה הקרב, קלף מן העבר, [card]Opalescence[/card].
שני השחקנים מביטים אליך במבטים מבולבלים, ושואלים מה קורה כאן בדיוק? איך שני הקלפים האלה עובדים ביחד?
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

סמל אישי של המשתמש
Moshe
MTGil Wizard
הודעות: 471
הצטרף: 09/8/2013 , 7:56

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי Moshe » 15/12/2013 , 18:16

לפי דעתי סביר מאוד שזהו משחק שני אם לא שלישי ושהשחקן בעל הקלף Opalescence השתמש בס.ב. לאחר שהבין שמולו משחק מישהו על בסיס בלו דיוושן, או בסגנון.
הוא הניח את האינצ'נטמנט הזה כדי לנטרל את הטאסה ולהנמיך את המכה שיקבל ממנה במקום 5 ל- 3 ולמזער נזקים.
יחד עם זאת אולי בתכנון שלו לגרום ליריב להקריב יצור והוא יקריב את הטאסה כי היא עכשיו הפכה להיות יצור בגלל ה - Opalescence שעל המגרש.
כל עוד הטאסה לא עם דיוושן לחמש היא לפני ה- Opalescence רק אינצ'נטמנט. עתה כשהיא לבד על המגרש או אפילו אם היא קיבלה את הדיוושן שלה - היא יצור 3/3 חסין עם יכולת הסקריי ונתינת החסינות ליצורים אחרים של אותו שחקן תמורת מנה כחולה+1 עבור כל יצור.
סביר להניח שהשחקן בעל הטאסה יותר מבולבל מהסיטואציה והשחקן מנגד היה מחושב.
זהו כמובן לא משחק טייפ2.

סמל אישי של המשתמש
מרווין
מארגן טורנירים
הודעות: 3918
הצטרף: 12/7/2005 , 14:16
מיקום: חיפה

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי מרווין » 15/12/2013 , 19:00

כדי לדעת איזה מן הקלפים משפיע,
נצטרך קודם כל לראות מי הגיע:
נסתכל על המקרה הראשון,
ש- [card]Opalescence[/card] נכנס אחרון.
במקרה הזה הוא ייתן בראש,
ו- Thassa תהיה 3/3.
התשובה השנייה לאותה שאלה,
במידה ו-[card]Opalescence[/card] קדם לאלה,
אם אין מספיק Devotion, אז בקיצור -
Thassa בכלל לא תהיה יצור,
אך אם ה- Devotion חמש או יותר,
[card]Opalescence[/card] עליה לא יוותר.
וגם אז, לא לחשוש,
Thassa תהיה 3/3.

סמל אישי של המשתמש
kabanist
Moderator
הודעות: 4441
הצטרף: 22/5/2003 , 9:47
מיקום: קרית חיים
יצירת קשר:

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי kabanist » 15/12/2013 , 19:07

זה תלוי בחותמת הזמן.
אם thassa היתה קודם במגרש, יכולת הdevotion שלה הופכת אותה ל״לא יצור״ ואז opalescence נכנס והופך אותה ליצור 3/3.
היא עדיין שומרת על היכולות האחרות שלה, אבל גם אם יהיה devotion של חמש היא עדיין תישאר 3/3.
אם opalescence היה קודם, אז האפקט שלו הופך אותה לייצור, ואז כשהיא נכנסת יכולת ה devotion שלה הופכת אותה ל "לא יצור״ ואז היא לא תהיה יצור ותתפקד בדיוק כאילו היא לבד במגרש (למרות נוכחות של opalescence) , למעט העובדה שאם בהמשך כן תגיע ל devotion חמש, היא תהפוך ליצור 3/3 ולא 5/5 בגלל האפקט של opalescence ).
אני הדורבן שקולע בזמן !

סמל אישי של המשתמש
sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5939
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
יצירת קשר:

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי sliver » 18/12/2013 , 16:59

Opalescence משפיע על שני דברים: שכבה 4 שקובעת את סוג הקלף, כלומר אם הוא יצור או לא, ושכבה 7b שמשכתבת את הכח והקשיחות של היצורים. לגבי שכבה 7b, אין כאן דילמה ו Thassa בהיותה Enchantment תהיה בכל מקרה עם כח וקשיחות לפי עלות המאנה שלה – 3/3.
לגבי שכבה 4, אין תלות בין Opalescence והיכולת של Thassa, ולכן אנחנו פותרים את השכבות לפי Timestamp. כלומר מי מבינהם שהוא האחרון שבא, הוא זה שגם ישפיע אחרון.
שיקול נוסף הוא אם יש לנו devotion ל Thassa, ככה שיש לנו 4 מצבים אפשרים להתייחס אליהם:
Thassa באה שניה ויש devotion – יצור 3/3
Thassa באה שניה ואין devotion – היכולת שלה תהפוך אותה ללא יצור
Opalescence בא שני ויש devotion – יצור 3/3
Opalescence בא שני ואין devotion – ה Opalescence ישמור על האלה כיצור 3/3

Moshe, ואני לא אומר את זה במטרה להעליב אלא כדי לחנך, אבל התשובה שלך היא דוגמא לאיך שתשובה לא צריכה להיות - אתה קופץ להנחות לא מבוססות ולניתוח אסטרטגי שאינו רלוונטי לחוקים. אתה צודק שהטאסה תהיה 3/3, אבל התעלמת מנושא המי הגיע קודם (למעט אזכור לא ברור של "לפני ה- Opalescence") ולכן הייתי אפילו אומר שהתשובה שלך שגויה.
מרווין ענה ראשון נכון, ועשה זאת תוך כדי פזמון. סחטיין על החריזה - השקעת לא רק בתשובה, אלא גם באריזה.
התשובה הכי נכונה לטעמי היא של kabanist, שהשתמש במונח "חותמת זמן".

הזוכים הם מרווין ו kabanist. הודעות עם הפרסים ישלחו אליכם בקרוב.
אני מניח שהחידה היתה קשה יחסית ולכן היו מעט תשובות, אז הבאה תהיה קלה יותר.
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

סמל אישי של המשתמש
Kroen
 
הודעות: 9500
הצטרף: 15/6/2005 , 18:32
מיקום: רמת גן

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי Kroen » 18/12/2013 , 17:08

sliver כתב: Opalescence בא שני ואין devotion – ה Opalescence ישמור על האלה כיצור 3/3
אפשר הסבר למה זה משנה עם אופאל בא שני? לפי הgolden rule אקפטים של can't לוקחים קדימות על אפקטים של can. האפקט של טאסה זה שכל עוד אין דוושין Thassa isn't a creautre. האפקט של אופל זה each... is a creature. האם isn't לא נחשב כאפקט can't?
תמונה תמונה

סמל אישי של המשתמש
sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5939
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
יצירת קשר:

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי sliver » 18/12/2013 , 18:18

isn't אינו can't, ככה שכלל הזהב לא רלוונטי כאן. בשביל שהוא יהיה רלוונטי צריך להיות רשום בפירוש can't (לדוגמא can't be countered, can't be regenerated, can't gain life וכו').
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

סמל אישי של המשתמש
Moshe
MTGil Wizard
הודעות: 471
הצטרף: 09/8/2013 , 7:56

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי Moshe » 18/12/2013 , 19:20

תשובה מעניינת.
תודה רבה.

סמל אישי של המשתמש
tnvsh
מארגן טורנירים
הודעות: 755
הצטרף: 19/1/2005 , 15:41
מיקום: אפרת

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי tnvsh » 20/12/2013 , 11:27

לצערי ראיתי את הת'רד מאוחר מדי ולא הספקתי לענות על הtimestamps.
אבל אין משהו בעייתי בזה שאפשר לראות את התשובות של האחרים? אפשר פשוט להעתיק אותן בניסוח קצת שונה ולהיכנס להגרלה..

סמל אישי של המשתמש
kabanist
Moderator
הודעות: 4441
הצטרף: 22/5/2003 , 9:47
מיקום: קרית חיים
יצירת קשר:

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי kabanist » 20/12/2013 , 12:42

אם שמת לב התשובה הראשונה היתה שגוייה.
הפרס זה משהו משני, המטרה זה להכיר את החוקים טוב יותר.
אני הדורבן שקולע בזמן !

סמל אישי של המשתמש
sliver
Sliver Overlod
הודעות: 5939
הצטרף: 30/5/2004 , 0:11
מיקום: רחובות
יצירת קשר:

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי sliver » 20/12/2013 , 13:15

ביום ראשון תהיה חידה חדשה ויש 3 ימים לענות, אז עכשיו שאתה יודע אל תאחר :) .
לגבי זה שאפשר לראות את התשובות של האחרים - קודם כל יכול להיות שמי שענה טעה אז אל תעתיק ישר מהתשובות המפורסמות אלא תחשוב בעצמך. דבר שני אני מנסה לאזן את זה עם סיכוי סטטיסטי גדול יותר למי שענה נכון ראשון לצאת בהגרלה. ודבר שלישי כמו ש kabanist אמר, הפרס הוא משהו משני כאן.
Slivers don't learn. They just know
שופט לבל 8 ומארגן הבין גלאקטי של ויזארדס.

סמל אישי של המשתמש
Moshe
MTGil Wizard
הודעות: 471
הצטרף: 09/8/2013 , 7:56

Re: חידון חוקים 1

הודעה על ידי Moshe » 20/12/2013 , 16:21

ממני אין מה להעתיק. אני לא פה בשביל להיות שופט. ולמעשה אני רחוק מכך - אני עונה בשביל להבין יותר טוב את החשיבה של החוקים.
זה עוזר אסטרטגית וגם נחמד כשעשועון.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד